Inductiekookplaten: het duurzame alternatief voor uw gaskookplaat - Heart of the Kitchen

Inductiekookplaten: het duurzame alternatief voor uw gaskookplaat

Het gebruiken van gas wordt voor veel mensen steeds minder aantrekkelijk. Huishoudens willen op andere manieren koken en verwarmen. Vooral het eerst genoemde is voor veel huishoudens een flinke stap. In deze blog leggen wij u uit waarom koken op inductie het duurzame alternatief is voor uw gasfornuis. We vertellen u wat een inductiekookplaat is, hoe een inductiekookplaat werkt en de voordelen van een inductiekookplaat.

Wat zijn inductiekookplaten en hoe werken ze?

De 5 grootste voordelen van inductiekookplaten t.o.v. een gasfornuis

Het koken op een inductiekookplaat is een goed, betaalbaar en comfortabel alternatief voor het koken op een gasfornuis. Het koken op een inductiekookplaat kent vele voordelen t.o.v. een gasfornuis. Hieronder staan de 5 grootste voordelen van het koken op een inductiekookplaat opgesomd.

1. Koken op een inductiekookplaat is veruit de zuinigste manier van koken op elektriciteit. 

Zoals eerder genoemd, warmt een inductiekookplaat alleen de pan op en niet de gehele kookplaat. Dit in tegenstelling tot keramische kookplaten waar de gehele kookplaat wordt verwarmd. Dit maakt een inductiekookplaat een stuk zuiniger en efficiënter in gebruik in vergelijking met een gasfornuis en keramische kookplaten.

2. Inductiekookplaten werken vele malen sneller.

Zo kookt een pan water twee keer zo snel op een inductiekookplaat dan op een gasfornuis.

3. Flexibel en koel

De pitten van de inductiekookplaten zijn razendsnel aan te passen en koelen ook razendsnel weer af.

4. Elektriciteit gaat niet verloren

Een inductiekookplaat werkt alleen als er een pan op de pit staat. Wanneer u de pan van de pit afhaalt, schakelt deze zichzelf automatisch weer uit. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig elektriciteit verloren gaat.

5. Goed te onderhouden

Een inductiekookplaat is super makkelijk schoon te maken en ook schoon te houden.

De inductiekookplaten van Heart of the Kitchen

Hoe zien de inductiekookplaten van Heart of the Kitchen eruit?

Onze inductiekookplaten hebben een glanzend zwart frame van glaskeramiek. Daarnaast is de afwerking van de knoppen op verschillende manieren mogelijk. Ook zijn de inductiekookplaten beschikbaar in verschillende afmetingen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Inductiekookplaten Het Duurzame Alternatief Voor Uw Gaskookplaat
Inductiekookplaten Het Duurzame Alternatief Voor Uw Gaskookplaat
Inductiekookplaten Het Duurzame Alternatief Voor Uw Gaskookplaat
Inductiekookplaten Het Duurzame Alternatief Voor Uw Gaskookplaat

De functies van inductiekookplaten van Heart of the Kitchen

Naast de bovengenoemde voordelen van inductiekookplaten beschikken de inductiekookplaten van Heart of the Kitchen nog over extra functies. Zo beschikken onze inductiekookplaten over pannen sensoren, boosterfuncties, kinderbeveiliging, indicatoren voor resterende warmte en  beveiligingsfuncties tegen oververhitting en overlopen van vloeistoffen.